Allt för babyfesten

Allt för babyfesten

Nästa gång du anordnar en baby shower bör du som pricken över i:et ställa fram en blöjtårta. Blöjtårtan blir tillställningens mittpunkt och är dessutom en väldigt uppskattad present till den blivande modern. Även om det inte är du själv som anordnar tillställningen kan det vara en utmaning att hitta en lämplig gåva till en baby shower. Du vill ge en gåva som är speciell och kommer bli ihågkommen.

En blöjtårta är en festlig och samtidigt användbar gåva som garanterat inte kommer stå och samla damm. Blöjtårtan kombinerar det praktiska med det oväntade. Den blivande mamman kommer skratta när du ger henne denna speciella gåva som hon kommer värdesätta högt och sedan använda under de kommande månaderna.

Så gör du din egen blöjtårta

Bara din fantasi sätter gränser när det gäller hur kreativ du kan vara med din blöjtårta. Faktum är att det är lika roligt att dekorera denna typ av tårta som en bakad tårta. Du kan till exempel placera ett mjukisdjur på toppen av tårtan för att smycka ut den ytterligare. För att underlätta för dig kan du beställa ett kit som innehåller det mesta du behöver för att skapa en blöjtårta. Ett sådant kit innehåller vanligtvis en bottenplatta, ett band och ett antal dekorationer. Det enda du egentligen behöver köpa till för att få en komplett blöjtårta är själva blöjorna.

Så här gör du för att skapa en blöjtårta:

  1. Rulla ihop varje enskild blöja och knyt en lagom längd av bandet runt denna.
  2. Bygg ihop din tårta. Börja med det översta lagret, bestående av fem eller sex blöjor. Placera en nappflaska eller liknande i mitten, ställ sedan blöjorna runt denna och knyt fast dem med hjälp av bandet. Skapa sedan ett andra lager med cirka 15 blöjor och slutligen bottenlagret med cirka 27 blöjor. Fäst sedan de mindre lagren med hjälp av dubbelhäftande tejp.
  3. Det tredje och sista steget är att dekorera tårtan. Ha gärna temat för den babyshower där tårtan ska närvara i åtanke när du dekorerar. Du kan till exempel använda nallebjörnar, bubblor, enhörningar eller någonting annat som dekorationer.