Botox har även medicinska fördelar utöver de kosmetiska

Akademikliniken är en av de aktörer i Sverige som erbjuder en rad olika skönhetsbehandlingar. Hos dem kan du bland annat låta dig behandlas med Botox, vilket är ett populärt och välkänt varumärke inom kategorin skönhetsbehandling. Många är redan bekanta med produktens förmåga att minska rynkor och fina linjer, men den har även fler fördelar än så. I denna artikel kikar vi därför närmare på de medicinska fördelar som det finns med att genomgå en behandling med denna produkt.

3 medicinska och kosmetiska fördelar med att injiceras med Botox

Är du intresserad av att genomgå en behandling med Botox? Om så är fallet kan du kontakta Akademikliniken för att boka en konsultation. Som vi redan har nämnt finns det såväl kosmetiska som medicinska fördelar med att låta sig injiceras med denna produkt. Dessa är några av de främsta användningsområdena:

  • Minskar överdrivna svettningar. Botox är en produkt som kan användas för att motverka hyperhidros (överdrivna svettningar). Detta är ett tillstånd som drabbar omkring 3 % av befolkningen. Genom att rikta in sig på svettkörtlarna i till exempel underarmar, händer och fötter kan man genom att injicera denna produkt minska svettproduktionen. Därmed kan produkten ge personer som lider av dessa besvär en välkommen lindring av besvären.
  • Minskar rynkor och fina linjer. Genom att injicera denna produkt i ansiktet kan man släta ut rynkor och fina linjer för att på så vis göra dessa mindre framträdande. Det hela fungerar på så sätt att produkten tillfälligt paralyserar de muskler som ger upphov till rynkorna. Genom att blockera de nervsignaler som får musklerna att dra sig samman slätar Botox ut befintliga rynkor och motverkar samtidigt uppkomsten av nya sådana. Detta gör att du som patient får ett mer ungdomligt och fräschare utseende i ansiktet.
  • Lindrar kronisk migrän. Botox har även visat sig kunna lindra symtomen på kronisk migrän. När produkten injiceras på vissa specifika områden i ansikte och nacke kan migräner förebyggas. Detta genom att man blockerar de nervsignaler som orsakar smärtan.

Dessa är bara några av de många fördelar som en injektion med Botox för med sig. Klicka dig vidare och läs mer för ytterligare information!