Så köper du billiga cyklar

Så köper du billiga cyklar

Hur mycket säger egentligen priset på en cykel? Vad ska du tänka på när du tittar på billiga cyklar på nätet? Här går vi igenom hur du bör tänka när du ska köpa din nästa cykel. Det finns nämligen många frågor som dyker upp i huvudet under inköpsprocessen: Hur väljer man rätt storlek på cykeln? Vilka cykelkomponenter bör man fokusera på när man tittar på billiga cyklar? Några av dessa frågor kommer vi försöka besvara här.

När man tittar på billiga cyklar bör man vara medveten om att många cyklar av lägre kvalitet kommer dyka upp i sökresultaten. Dessa motiverar sällan sina prislappar även om de är låga. Samtidigt går det onekligen att göra ett kap – det finns nämligen några riktiga guldkorn som döljer sig bland alla cyklar i lågprissegmentet. Det gäller bara att veta vad man ska leta efter.

Hur mycket bör billiga cyklar kosta?

Svaret på denna fråga beror helt och hållet på vilken typ av cykel du tittar på, och vilken slags cykel du bör köpa beror på hur och var du cyklar. Ett talesätt som i allra högsta grad gäller för billiga cyklar är att du får vad du betalar för. Även om detta inte är skrivet i sten, ger ett högre pris generellt sett bättre prestanda och hållbarhet.

Hur väljer man då ut den rätta cykeln när man tvingas begränsa sig till billiga cyklar? Dessa cyklar är inte framtagna för att tävla med, så du bör inte försöka hitta en tävlingscykel med en prislapp i nivå med en cykel som i grund och botten är gjord för att bara rulla omkring på. Samtidigt behöver du inte spendera lika mycket pengar på en cykel som du främst rullar omkring på helgerna på som en cykel du skulle använda till seriös träning och tävling.

Ofta kan du hitta en bra instegsmodell för ungefär 5 000 kronor när du tittar på till exempel en mountainbike. Det innebär inte att den är tillräckligt bra för att tävla med, men det betyder samtidigt att det inte går att göra detta. Även billiga cyklar kan användas på tävlingar, men de kan kräva lite mer av dig som cyklist.