Vad är äkta löshår?

Det finns en mängd olika definitioner av ”äkta löshår” men för de flesta hårsalonger i Stockholm handlar det om mänskligt hår som finns i olika kvalitéer. Äkta löshår i Stockholm är alltid dyrare än löshår som består av syntetiska fibrer. Syntetiskt löshår har en tendens att bli tovigt och trassligt, men det är mycket billigare att använda. Man ska alltid köpa Remy-hår när man vill använda löshår. Det betyder att hårstråna är rättvända och att topparna ligger nedåt. Då blir det inte så mycket slitage på håret när man tvättar eller borstar det.

Äkta löshår från Asien

De flesta frisörer i Stockholm använder äkta löshår från Asien, helt enkelt för att det är billigast. När man pratar om asiatiskt löshår så kommer det ofta från Kina eller Mongoliet. Det asiatiska håret har en starkare struktur jämfört med västerländskt hår och passar utmärkt när man vill få tjockare hår med mer volym. Du ska alltid borsta ditt äkta löshår minst två gånger om dagen för att undvika för mycket tovor. När du använder asiatiskt löshår är det också viktigt att separera fästena varje morgon och kväll så att du inte få dreadlocks.

Äkta löshår från Europa

Tillgången på hårdonatorer i Europa är ganska liten så det är relativt ovanligt med äkta löshår från Europa. En del salonger använder löshår från östra Europa eller Ryssland. Eftersom tillgången är så liten så är slingorna dyra. Många frisörer som använder äkta löshår i Stockholm undviker att använda europeiskt hår eftersom det är så tunt och samtidigt så dyrt. Många kvinnor som gör hårförlängning vill ha en ljus nyans och just det ljusa löshåret har en tendens att vara ännu tunnare med en svag struktur vilket gör det svårt att få volym eller fall.

Hur sköter jag om mitt äkta löshår?

Äkta löshår av mänskligt hår ser väldigt naturligt ut. Du kan färga och locka det precis som vanligt hår. Tänk dock på att löshår är en förbrukningsvara som inte kommer att hålla hur länge som helst. Du måste ta hand om ditt äkta löshår precis som ditt vanliga hår, särskilt om du fönar det ofta eller färgar det. Använd alltid balsam och gör hårinpackning regelbundet. Du kan sova med ditt löshår om du har fäst det med microringar eller nagelslingor, risken är dock att det blir tovigt. För att undvika tovor och trassel så flätar en del kvinnor håret innan de går och lägger sig på kvällen.