Korgväskor – tidlösa och alltid moderna

Korgväskor – tidlösa och alltid moderna

Korgväskor är på modet och används av stilsäkra och modeintresserade tjejer och kvinnor. Funderar du på en ny väska? Nu är det inte bara skinn som gäller utan hetaste väskorna är korgväskor gjorda av bast. Väskorna finns för alla stilar och många modeller.

Det finns en modell för alla

Jane Birkin, brittisk sångerska och skådespelerska, och även modeikon under 60-talet var en trendsetter när det gäller korgväskor. På senare år är det skådespelerskor som Eva Longoria och modebloggare som Irina Lakicevic som framhåller väskorna.

Tidigare var korgväskor något för stranden där man packade badkläder och en spännande bok. Från att ha varit en väska för stranden har korgväskor tagit sig in i finrummet och passar lika bra i storstan som på stranden. Nu går det att hitta allt från klassisk design på väskorna till väskor med mer fyrkantiga former. Självklart finns även väskor i lantlig och romantisk stil, som är så populär. Handtagen på väskorna kan vara i tyg, läder eller strå och i de allra flesta fall är väskorna klädda med tyg på insidan. Vanligaste färgen på väskor är naturfärgade men det finns även korgväskor i många andra färger som brunt, rosa, gröna och så vidare.

En läcker inredningsdetalj

Förutom att korgväskor är snygga kan de även används som inredningsdetalj. Väskorna kan användas som tidningskorgar, förvaring av filtar eller till och med som en annorlunda detalj till krukväxter. Stoppa ner en tråkig kruka i väskan och du får ett mycket mer spännande utseende för dina krukväxter.

Korgväskor för cyklar

Det finns även en annan variant av korgväskor. Väskor som är anpassade efter cykelkorgar och passar perfekt i dem. Korgväskor för cykelkorgar är perfekta för utflykter, dig som cykelpendlar eller för dig som bara vill ha en bra väska till din cykelkorg.

Korgväskor är här för att stanna och det finns en väska som passar alla. Kanske är väskorna mest användbara under våren och sommaren men väskorna är även rätt för andra tillfällen. Vilka korgväskor har du och vad fyller du dina väskor med? Champagne och filt för en romantisk picknick? En termos kaffe, din favoritbok och en filt för en skön egen stund? Hur använder du korgväskor som en snygg inredningsdetalj? Som tidningsställ eller för att piffa upp dina krukväxter? Bara fantasin sätter gränser för alla användningsområden av väskan.