Kattförsäkring Köpguide

Det finns ett antal försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar och du vill försäkra dig om att du får en som uppfyller dina behov. Kolla upp täckningsbegränsningar, självrisker och ersättningsnivåer och jämför sedan priserna. När du har gjort en kort lista begär du offerter från de olika leverantörerna.

Var beredd att ge dem information om ditt husdjur, till exempel namn, ras och ålder. Vissa försäkringar utesluter täckning för vissa sjukdomar eller tillstånd som orsakats av tidigare problem.

Att teckna en kattförsäkring när ditt husdjur är ungt och friskt kommer att spara pengar på lång sikt. När husdjuret blir äldre kommer dock premierna för djurförsäkringar att stiga. Även om du för närvarande inte är orolig för ditt kattdjurs hälsa kanske en äldre katt inte är en bra kandidat för en djurförsäkring, eftersom de flesta försäkringar inte täcker redan existerande tillstånd eller ärftliga sjukdomar. Försäkringar för äldre katter täcker dessutom kanske bara mindre sjukvårdskostnader, och du kan hamna i en situation där du får betala hundratals dollar varje år för en minimal täckning.

Vissa försäkringsbolag betalar upp till 90 procent av berättigade sjukvårdskostnader om ditt husdjur drabbas av en täckt sjukdom. Detta kan rädda dig från ekonomisk börda, särskilt om du inte kan betala för veterinärvård på egen hand. Om din katt drabbas av en allvarlig sjukdom bör du överväga att köpa en kattförsäkring för att täcka kostnaderna. Trupanion-försäkringen betalar nittio procent av berättigade medicinska räkningar. Kattägare behöver inte oroa sig för kostnaderna för veterinärvård när deras älskade husdjur täcks av denna försäkring.

Kattförsäkringar – saker att tänka på innan man köper

Kattförsäkringar är ett bra sätt att hålla veterinärkostnaderna under kontroll, men det finns några saker att tänka på innan man köper en. För det första bör du se till att du förstår vad försäkringen täcker. Det finns tre typer av planer: endast olycksfall, sjukdom och hela djurförsäkringar. Planer för endast olycksfall täcker endast olyckor, så du kan välja den planen om du bara har en katt. Olycksfallsförsäkringar är det billigaste alternativet, men de täcker inte sjukdomar eller förebyggande vård.

Veterinärvårdskostnader kan vara extremt dyra. När din katt åldras kommer du sannolikt att behöva betala högre kostnader för rutinprocedurer och sjukdomar. Detta kan snabbt bli en ekonomisk börda. Kattförsäkringar kan hjälpa till att minska det ekonomiska slaget vid en oväntad olycka eller ett långvarigt hälsoproblem. Och du behöver inte vara veterinär för att köpa en plan för ditt husdjur. Det enklaste sättet att köpa en plan är att jämföra offerter och hitta ett företag som passar dina behov.

En vanlig fråga som djurägare har är hur mycket det kommer att kosta dem. Vissa planer erbjuder låga månadspremier, men kommer med högre självrisker. Om din budget är liten kan det vara bättre att välja en plan med högre månadspremier och lägre självrisker. Men se till att du har råd att betala kostnaderna för veterinärvård. Lyckligtvis finns det flera djurförsäkringsalternativ där ute för att tillgodose dina behov. Allt du behöver göra är att välja en som passar din budget och dina behov.

 

Sjukförsäkring för katter – hur du hittar en plan som uppfyller dina behov

Det finns många olika typer av djurförsäkringar för katter och kattungar. Vissa täcker 100 % av veterinärkostnaderna, medan andra endast täcker 70 % eller 80 %. Vissa planer har livstidsbegränsningar eller tak för oförutsedda utgifter. Vissa planer erbjuder en kombination av båda. Oavsett ditt husdjurs ålder täcker en bra sjukförsäkring för katter oväntade kostnader. Nyckeln är att hitta en plan som passar din budget och dina behov. Många försäkringsbolag har flexibla betalningsplaner och en pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd med täckningen.

Oavsett om du handlar efter en årlig plan för din katt eller en månadsförsäkring för att täcka förebyggande vård kan en sjukförsäkring för katter vara ett utmärkt alternativ. Vissa försäkringar täcker till och med förebyggande vård, till exempel tand- och synundersökningar. Katthälsoförsäkringar kostar en premie varje månad, men dessa kan vara överkomliga jämfört med en stor medicinsk räkning. Oavsett om din katt behöver en undersökning eller är mitt i en sjukdom kan en kattförsäkring täcka oväntade utgifter.

Den bästa sjukförsäkringen för katter är en försäkring som täcker ditt djurs hela livslängd. Det finns en mängd olika planer tillgängliga, från de som täcker årlig förebyggande vård till omfattande planer som täcker allt från akutbesök till cancer. En bra plan kommer också att ersätta dig för akuta sjukhusvistelser och diagnostiska tester. Vissa planer låter dig också välja vilken typ av självrisk du vill betala. Vanligtvis är en självrisk fastställd till en fast procentsats, men vissa planer låter dig välja en högre självrisk. Ersättningsprocenten är 70 %, 80 % eller 90 % av de täckta räkningarna.

Hur du får det bästa erbjudandet om sjukförsäkring för katter

Har du funderat på att skaffa en sjukförsäkring för katt? Först och främst bör du vara medveten om din ekonomiska situation. Sedan måste du samla in offerter från olika försäkringsbolag. När du ringer försäkringsbolag ska du vara direkt och ärlig om din katts kroniska sjukdomar och genetiska egenskaper. Jämför olika försäkringar sida vid sida för att vara säker på att du får det bästa erbjudandet. Att ha en försäkring skyddar din investering och sparar pengar på lång sikt. När du har samlat in offerter från olika leverantörer kan du jämföra täckningen i varje plan.

Det första du bör veta om självrisker är hur mycket du förväntas betala för din katts täckning. Precis som i sjukförsäkringar för människor gäller självrisker för vissa sjukvårdskostnader. När du har uppfyllt din självrisk betalar försäkringsgivaren. Olika försäkringsgivare kan fastställa egna självrisker för specifika sjukdomar eller tillstånd. Ersättningsgraden avser hur mycket försäkringsbolaget ersätter dig för kostnaderna. De flesta försäkringsbolag ersätter sextio till hundra procent av veterinärens räkning.

 

Andra viktiga faktorer att ta hänsyn till är den årliga självrisken och planens begränsningar. De flesta försäkringar har årliga eller livstidsbegränsningar, vilket hindrar dem från att betala mer än vad de har spenderat. Vissa försäkringar har också åldersspecifika gränser, så kontrollera täckningen innan du registrerar dig. Om du äger en ras med en historia av ärftliga sjukdomar, se till att kontrollera om den täcks. I de flesta fall erbjuder försäkringsbolaget dig en pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd med försäkringen. Denna pengarna-tillbaka-garanti är känd som en ”cooling off”-period och gör det möjligt för dig att dra dig ur planen och få en återbetalning. Försäkringen måste vara inom 30 dagar efter inskrivningen.

Läsa den här artikeln