Hur bilar förändrade samhället

För massproduktionen var bilar handgjorda maskiner. Men den industriella revolutionen medförde en grundläggande förändring av bilindustrin. Henry Ford införlivade löpande bandet i sin biltillverkningsprocess 1913, vilket dramatiskt minskade produktionskostnaderna.

För 1927 hade Henry Ford sålt 15 miljoner kupéer av modell T, vilket gjorde dem överkomliga för den genomsnittliga amerikanska familjen. Sedan dess har bilar blivit allestädes närvarande och förändrat människors livsstil och miljö. Men hur har bilarna förändrat samhället?

Världens bilindustri är mycket konkurrensutsatt. Många konkurrenter har börjat producera bilar med förbättrade prestanda och funktioner. Även om produktionen av personbilar har minskat jämfört med förra året för vissa märken och modeller är den totala marknaden på väg att sätta det tredje högsta produktionsrekordet i historien. Men det finns fortfarande en bit kvar att gå. Ny teknik kan hjälpa tillverkarna att ligga ett steg före konkurrenterna. Förutom innovativ fordonsdesign arbetar biltillverkarna med att förbättra säkerhetsfunktionerna i sina fordon.

Automobilen revolutionerade det amerikanska samhället. På 1920-talet hade bilindustrin potential att bli ryggraden i konsumtionssamhället. När det gäller värde var den den främsta industrin. År 1982 var ett av sex jobb i USA förknippat med bilindustrin. Bilproduktionen var livsnerven för olje- och stålindustrin, och bilindustrin förändrade radikalt världens industriella system. Dess uppfinning ledde också till att många nya lagar och myndighetskrav utvecklades.

 

Automobile Magazine – ett måste för bilentusiaster

Om du är en brinnande bilentusiast kommer du att älska Automobile Magazine. Den glansiga tidningen grundades 1986 av David E. Davis Jr. med uppdraget ”inga tråkiga bilar”. Dess läsare växte till att älska de bilar som presenterades i tidningen, inklusive biltillverkarna själva. Tidningen blev en enorm framgång och blev en viktig läsning för bilentusiaster. Nedan listas bara några av anledningarna till varför du bör prenumerera på denna tidning.

Autoweek är en av de mest spridda biltidningarna i världen och täcker alla möjliga intressanta ämnen. Off-Road Adventures är den mest spridda offroad-tidningen och du kan läsa varje nummer online utan kostnad. Det finns många andra bra biltidningar där ute, och en prenumeration på en av dem kan ge mycket värde för pengarna. Om du vill prenumerera på en av dem kan du besöka Automobile.com. Du kommer att finna den lätt att navigera och läsa.

 

Octane är en bra tidskrift för entusiaster av klassiska bilar och eftermarknadsentusiaster. Det är en bra källa till branschnyheter och fokuserar på några av de mer obskyra bilhistorierna. Tidningen presenterar bilar från den ”gyllene eran” samt bilar från eftermarknaden. Den har också ett avsnitt om de mest framstående företagen, förarna och verkstäderna. Och den är full av historier om människorna bakom fordonen. Det är inte samma sak som att läsa om de senaste modellerna av de dyraste bilarna, men det ger läsarna ett mer autentiskt perspektiv på vad de kör.

Automobilnyheter: Branschens viktigaste resurs

Du har förmodligen hört talas om Automotive News, men vad har de för bakgrund? Denna populära tidning har publicerat nyheter och data om bilindustrin i över 90 år. I dag har Automotive News nyheter, data och webbseminarier samt konferenser och evenemang som alla är inriktade på fordonsindustrin. Företaget stöds av ett globalt team med 50 redaktörer som arbetar för journalistisk excellens. Här är några av dess höjdpunkter. Låt oss utforska deras historia och vad som gör dem till branschens främsta resurs för de senaste bilnyheterna.

Tekniska framsteg och förändrade konsumentförväntningar omformar bilindustrin. Branschledare delade med sig av strategier för att navigera i denna omvandling. Framsteg inom nätverkstjänster och mjukvarudefinierade fordon förändrar branschen. Ökad uppkoppling inom bilindustrin kommer att bidra till att förbättra samarbete, produktivitet, säkerhet och effektivitet. Automotive News kommer att fortsätta att täcka trender inom fordonsinnovation och utforska ny teknik och nya trender. Om du vill hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och insikterna kan du prenumerera på Automotive News idag.

Förtillverkning och detaljhandel utvecklas i allt snabbare takt. Medan offentligt handlade återförsäljargrupper förväntades monopolisera branschen är verkligheten mer komplicerad.

Tjugo år senare har sex franchisetagargrupper börsnoterats i USA och står nu för 6,5 procent av försäljningen av nya fordon. Det är en imponerande mängd konsolidering, och inga nya aktörer har kommit in i bilförsäljningsbranschen under de senaste sjutton åren.