Stilskolan

Det finns stora pengar att spara på att shoppa online. När man väl upptäcker att man kan få allting på nätet till bättre priser så blir det svårt att betala överpriser i vanliga butiker. Har man tid att vänta några dagar på frakt så är det smart att handla på nätet. Du bör dock vara medveten om att det finns så många butiker på nätet att priser kan variera rejält. För att verkligen spara pengar så måste du alltså handla på rätt ställe.

5 snabba sätt att spara pengar på köp online

  • Leta upp kampanjer och reor
  • Undersök om det finns likvärdiga produkter till lägre priser
  • Handla vinterkläder när vintern är slut och sommarkläder i då den första snön faller
  • Ta del av nyhetsbrev med information om de bästa priserna i webbutiker
  • Handla fraktfritt då det är möjligt

Olika priser för samma saker

Du finner en snygg klänning i en butik online och köper den för ett vettigt pris bara för att upptäcka att du hade kunnat få den för 50 kronor mindre i en annan butik! Det här händer ofta och det särskilt för den som inte är van vid shopping på nätet. Man tänker att priserna är så pass bra att det inte lönar sig att jämföra och det här är ett misstag. Det är absolut så att flera butiker online säljer samma saker fast till olika priser.

Fraktkostnader

En annan sak som kommer att påverka priset då du handlar online är kostnaden för frakt. Det finns sajter som erbjuder fri frakt, och så finns det sajter som lägger på en viss kostnad beroende på vad man köper och vart detta ska skickas. Priserna för frakt beror givetvis på det fraktföretag som används och hur tungt man handlar. Om man får fraktfria köp så ska man beakta att kostnaden kanske redan finns i priset på varan. Detta ser man om man jämför med en sajt som erbjuder samma produkter. Då priserna skiljer sig så får man ta reda på vad produkten kommer att kosta med frakt för att kunna göra en korrekt bedömning.

Jämför själv

Om du vill jämföra själv så ska du surfa till de butiker som säljer det som du är på jakt efter. Öppna varje butik i samma browser så att du lätt kan klicka mellan de olika webbshopparna. Klicka fram till den produkt som du vill köpa i varje butik och jämför sedan priser. Tänk på att inkludera priset för frakt. När du har gjort detta så är det mycket enkelt att välja den butik som har bäst pris. Kom ihåg att priset kan bero på en tillfällig kampanj så jämför alltid och anta inte att samma butik alltid kommer att vara billigast.

Jämförande tjänster online

Om du vill spara tid så ska du ta hjälp av jämförande sajter. Det här är sajter som tar reda på vilka kampanjer som erbjuds just nu och som jämför priser på specifika produkter. För vanliga varor så bör du finna den bästa informationen via dessa tjänster. För lite ovanligare produkter så kan det dock vara smartare att göra sin egen research för att komma fram till rätt pris.